Skip links

Het behandelen van striae

Wat is striae?

Striemen of striae (striae distensae) zijn lijnvormige huidafwijkingen die ontstaan wanneer het onderhuids bindweefsel uit elkaar getrokken wordt door snelle groei van het lichaamsdeel in kwestie. Het komt vrij veel voor tijdens zwangerschap of bij bodybuilders.

Het bindweefsel wordt onderhuids door te grote spanning verscheurd, wat niet pijnlijk is, maar wel leidt tot paars-rode strepen die na enige jaren in witte littekens overgaan. De strepen zijn meestal wat zigzaggend maar lopen ruwweg parallel aan elkaar en aan de lichaams-assen.

striae-behandelen-huidenlaserkliniekzeeland

Kan dit behandeld worden?

Striae zijn eigenlijk altijd ‘slechts’ een cosmetisch probleem. Er is helaas geen enkele effectieve behandeling en striae verdwijnen nooit. Gelukkig worden in de loop van de tijd (jaren) striae minder zichtbaar omdat ze langzaam de opvallende rode of rood-bruine kleur verliezen. Omdat mensen striae vaak een vervelend probleem vinden zijn zij helaas maar al te vaak te verlokken om bij kwakzalvers allerlei dure smeersels aan te schaffen en andere zinloze behandelingen te laten uitvoeren.

Bij ons in de kliniek kunt u terecht voor het behandelen van striae middels een microneedling behandeling of RRS® skinboosters.

Bekijk
Sleep