Skip links

Haartransplantatie - samenwerking met Omorfy

Wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie wordt door mannen en vrouwen steeds meer gezien als iets gewoons. Je leest er veel over en niet alleen bekende sterren zijn behandeld. Toch zijn er veel vragen over het implanteren van haren. Huid en Laser Kliniek Zeeland wil een haartransplantatie voor iedereen toegankelijk maken, dus ook voor u. Daarom leggen we u uit wat u moet weten over haartransplantaties, zowel voor, tijdens, als na de behandeling.

Wanneer neem je een haartransplantatie?

Heeft u last van beginnende kaalheid? Bevinden zich steeds vaker haren op het kussensloop, in de afvoer of op de vloer? De één stoort zich hier meer aan dan de ander, maar het laat geen man of vrouw koud.

Bij mannen begint kaalheid vaak met een terugtrekkende haarlijn, dieper wordende inhammen, een dunner wordende kruin en er ontstaan dun behaarde plekken. Bij vrouwen trekt de haarlijn zich terug, ontstaan er inhammen of ontstaan er kale plekken. Pillen of shampoo kunnen het haar niet opnieuw laten aangroeien. De kaalheid valt steeds meer op en begint hinderlijk te worden.

Een haartransplantatie is een oplossing bij beginnende kaalheid. Met een haartransplantatie verhelpt je blijvend kale en dunne plekken. Haar wat wij verplaatsen blijft een leven lang groeien. Let op: een haartransplantatie alleen stopt het haarverlies niet volledig. Wij kunnen u tijdens een gratis consult informeren over de mogelijkheden om hier iets aan te doen.

Hoe werkt een haartransplantatie?

Tijdens een haartransplantatie

Bij een haartransplantatie worden de haarzakjes van de haarkrans verplaatst naar de inhammen of kruin. Haarzakjes worden ook wel grafts genoemd en kunnen één tot vier haren bevatten.

De haarkrans bevindt zich aan de zijkanten en achterkant van het hoofd. De haarzakjes in dit gebied vallen niet uit en hebben ook geen last van het hormoon dihydrotestosteron (DHT), wat ervoor zorgt dat haarzakjes vroegtijdig afsterven. Dit hormoon is vaak de reden dat mannen kaal worden op latere leeftijd. Het gehele haarzakje wordt inclusief DNA overgeplaatst. Dit betekent dat de haren bij een dergelijke haartransplantatie nooit meer uitvallen.

haartranplantatie_hlkz1
haartranplantatie_hlkz2

Hoe gaat een haartransplantatie in zijn werk?

1. Uw hoofdhuid wordt plaatselijk verdoofd, omdat de haartransplantatie lang kan duren. De verdoving kan eventueel naaldloos uitgevoerd worden.

2. Een haartechnicus haalt de genetisch goede transplantaten – haarzakjes met haar en stamcel – met uiterste precisie uit het donorgebied. Deze extractie gebeurt met een speciale kleine holle naald met een diameter van ongeveer 0,7 mm. De grafts worden er met een pincet uitgehaald en tijdelijk in een speciale vloeistof gelegd.

3. Vervolgens maakt de arts in het plaatsingsgebied kleine gaatjes. Dit worden ook wel incisies genoemd. Dit moet zeer precies gedaan worden om te zorgen dat de haarimplantaten op de juiste wijze geplaatst kunnen worden en uiteindelijk een natuurlijke groeirichting krijgen.

4. Tijdens de haartransplantatie voeren we een extra behandeling uit om ervoor te zorgen dat de groeifactoren rondom het ontvangstgebied worden verbeterd. Hierdoor wordt de haargroei versterkt.

5. Na het maken van de incisies worden de transplantaten door de haartechnicus teruggeplaatst met behulp van een pincet.

6. Dan volgt de nazorg voor de haartransplantatie in de kliniek en wordt verdere nazorg thuis besproken.

Tarieven
Prijs per behandeling
Aantal Grafts
Basispakket
Premium pakket
VIP
Wenkbrauwen
Basispakket vrouw
Opties:
Premium pakketen zijn met alle opties voorzien, uitgezonderd de PRP behandelingen
Basispakket is uit te breiden met bovenstaande opties tegen meerprijs.

XL Hair®

XL Hair® is een ‘hairbooster’, een injectievloeistof voor de hoofdhuid die de haarfollikels voedt en reactiveert. Het bevat een groot aantal actieve ingrediënten zoals (natuurlijk) hyaluronzuur aangevuld met een biorevitalisatievloeistof, bestaande uit maar liefst 47 actieve ingrediënten (zoals groeifactoren (FGF), koperpeptide, antioxidanten, vitaminen, mineralen, peptides, aminozuren en sporenelementen).

xlhair-huidenlaserkliniekzeeland

Wat kan XL Hair® voor mij doen?

- Lokale behandeling die haarfollikels voedt en stimuleert
- Stopt haaruitval en activeert de groei van nieuwe haren
- Geschikt voor zowel mannen als vrouwen

XL Hair® wordt ingebracht met behulp van microneedling en het belangrijke voordeel daarvan is dat het de doorbloeding van de hoofdhuid bevordert (een slechte doorbloeding is één van de oorzaken van haaruitval). Samen met de voedende ingrediënten in XL Hair® worden de haarzakjes optimaal gestimuleerd en geactiveerd. Haarfollikels worden hierdoor weer gezond en in de meeste gevallen ook productief waardoor haaruitval stopt en meer haargroei ontstaat. Het is hierbij wel belangrijk dat de hele kuur gevolgd wordt.

Hoe wordt XL Hair® toegediend?

XL Hair® wordt door een bevoegd behandelaar toegediend via oppervlakkige injecties in de hoofdhuid. Dit kan bijvoorbeeld door middel van:

- een mesoinjector, zoals onze U225 intradermale injector (volledig pijnloos)
- een dermaroller (handmatig)
- een ‘Dermapen’ of gelijksoortig product (elektronisch)
- injecties (handmatig)

De eerste 3 manieren van toedienen worden ook wel ‘microneedling’ genoemd. ‘Microneedling’ bevordert de microcirculatie (doorbloeding) van de hoofdhuid en stimuleert haarfollikels, waardoor haren niet meer uitvallen en nieuwe haargroei ontstaat.

Behandeling en behandelplan

Tijdens een consult met je behandelaar wordt een diagnose gesteld en bepaald of je een geschikte kandidaat voor behandeling met XL Hair® bent. Je behandelaar bespreekt dan ook het behandelplan en de verwachtingen met je. Om het maximale uit je behandelingen te halen, is het belangrijk dat je het behandelplan volgt, de kuur volledig afmaakt en thuis de voorgeschreven ondersteunende producten gebruikt.

Belangrijk om vooraf rekening mee te houden: deze behandeling vraagt geduld… Verwacht geen wonderen qua tempo. De meeste mensen ervaren na 4 à 5 behandelingen dat hun haar niet meer uitvalt. Na 6-9 weken zijn er vaak wat witte haartjes zichtbaar (een goed teken!).
Pas na 6 maanden kan er echt goed en objectief geëvalueerd worden hoeveel nieuwe haargroei er daadwerkelijk is ontstaan. De levenscyclus van een haarfollikel is 3 maanden en het kost tijd voordat nieuw geproduceerde haren zijn uitgegroeid en zichtbaar worden.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Op de dag van de behandeling was je je haar van tevoren met Scalpfit shampoo. Na de behandeling mag je die dag je haar niet meer wassen en ook geen haarproducten gebruiken. (De dag erna mag dit weer wel.) Voor de behandeling zelf neem je plaats in een comfortabele behandelstoel. Afhankelijk van de gekozen manier van aanbrengen voel je een lichte druk, tinteling of prikkeling tijdens de behandeling. Mocht je de behandeling als pijnlijk ervaren, dan kan de behandelaar ervoor kiezen verdovingsvloeistof te gebruiken. Dit heeft geen negatieve invloed op het effect op XL Hair®.

Afhankelijk van welke techniek de behandelaar gebruikt, duurt de behandeling zelf 20 tot 45 minuten (exclusief intake).

Hoe zie ik er na de behandeling uit?

Je huid kan er wat rood uitzien na een behandeling, maar dit is tussen je haar weinig tot niet zichtbaar en trekt na enkele uren weer weg. Verder adviseren we je om je haar tijdens de kuur niet te verven omdat dit slecht is voor je haarfollikels en de werking van XL Hair® negatief kan beïnvloeden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Een behandeling voor mannen bestaat doorgaans uit 6 sessies, voor vrouwen is dit 8 sessies. De eerste 4 behandelingen dienen wekelijks plaats te vinden en daarna eens per twee weken. In sommige situaties kunnen meer behandelingen nodig zijn, je behandelaar kan je hierover adviseren. Gebruik thuis de voorgeschreven producten om het effect van de behandelingen te ondersteunen.

Om de behaalde resultaten te behouden of verder te verbeteren is het aan te raden om iedere 6-8 weken terug te komen voor een losse behandeling of de hele kuur na 6-8 maanden te herhalen. Overleg na afloop van de behandelkuur met je behandelaar wat voor jou het beste is.

Bekijk
Sleep