Skip links

Camouflagetherapie

Wat is camouflagetherapie?

Bij camouflagetherapie gaan we samen met u op zoek naar een camouflagekleur die zo dicht mogelijk met uw natuurlijke huidteint overeenkomt. Binnen de kliniek werken wij met MicroskinTM, dit is een lichte, vloeibare toepassing die op de epidermis wordt aangebracht (bovenste laag van de huid). MicroskinTM is geen crème en heeft niet het uiterlijk zoals andere camouflageproducten. Eenmaal aangebracht, is Microskin duurzaam, flexibel en zal het niet op uw kleding of linnen afgeven. Het is waterdicht en laat de huid ademen en bevat SPF50!

Welke indicaties kunnen wij behandelen?

MicroskinTM is geschikt voor iedereen, alle huidtypen en bij brandwonden. Camouflagetherapie kun je toepassen bij:
- Hyper- en hypopigmentatie (te veel of te weinig pigment)
- Vitiligo (pigmentverlies van huid en haar)
- Rosacea, couperose of wijnvlekken
- Littekens
- Donkere kringen onder de ogen
- Brandwonden
- Na chirurgische ingrepen
- Tatoeages “coveren”

camouflagetherapie-huidenlaserkliniekzeeland

De behandeling

De huidtherapeut luistert naar uw persoonlijke wensen en kijkt samen met u welke techniek van toepassing is. De kleur wordt bepaalt door de speciale MicroskinTM Color Match App.

Er zijn twee technieken voor de toepassing van MicroskinTM:

- De stippel/stempeltechniek, deze is bedoeld voor gebieden die kleiner zijn dan de grootte van de handpalm. Er wordt een speciaal ontworpen spons met stippels gebruikt. De poriënachtige textuur van de spons zorgt ervoor dat de MicroskinTM in lagen kan worden gemaakt, waardoor de MicroskinTM een huidachtige textuur krijgt.
- De airbrushtechniek, deze wordt gebruikt voor grotere gebieden. Met de airbrush kan de gebruiker een fijne, gelijkmatige applicatie bereiken die snel droogt.

Wij leren tijdens een behandeling hoe u zelf de camouflage van MicroskinTM moet toepassen, zodat u dit thuis zelf kunt doen .

Bekijk
Sleep