Skip links

Dijlift

Waarom een dijlift?

Door veel af te vallen of gewoon door het ouder worden verliest de huid van de dijen haar elasticiteit. Dit veroorzaakt overtollige en verslapte huid aan de binnenkant van de dijen. Sporten kan de dijen er weer steviger doen uitzien, maar de verslapping van de huid zal hierdoor niet verbeteren. Met een dijlift kan de huid aan de dijen opnieuw opgespannen worden.

Waar u vooraf stil bij moet staan

De arts zal algemene vragen stellen betreffende jouw gezondheid en eventuele medicatie. In overleg met de plastisch chirurg wordt bepaald of een dijlift voor jou de ideale ingreep is en zal jou ingelicht worden over het te verwachten resultaat. Zo nodig wordt er aangeraden om een liposuctie van de hele mediale dij en knie of van de achterzijde van de billen te laten uitvoeren. Afhankelijk van jouw specifiek probleem, zal de ingreep stap per stap worden uitgelegd.

Wat voor verdoving wordt er toegepast

Als de te behandelen zones niet te groot zijn kan een mini-abdominoplastie doorgaan onder lokale anesthesie (al dan niet in combinatie met een lokale sedatie – roesje).Uitgebreide buikwandcorrecties worden onder volledige narcose uitgevoerd door een erkend anesthesist; deze werkt enkel met de nieuwste apparatuur en kortwerkende anesthesieproducten waardoor je snel weer wakker bent en bijna nooit misselijk wordt achteraf. Je wordt een uur voor de ingreep in de kliniek verwacht. Na advies van de plastisch chirurg en anesthesist kan je de kliniek een paar uur na de ingreep verlaten.

De operatie

Voor de ingreep wordt symmetrisch een wigvorm getekend aan de binnenzijde van elke dij of ter hoogte van het zitvlak. De wigvorm bestaande uit vet en huid wordt verwijderd na liposuctie van de mediale dijen. Het litteken bevindt zich ter hoogte van de lies of ter hoogte van de achterste bilplooi. In geval van extreem huidoverschot aan de mediale dij, wordt een bijkomende wig weggesneden die loopt van boven in de lies tot aan de knie. In dit geval krijgt men een T-vormig litteken (één in de lies, en één lopende van de lies naar de knie).

U mag de kliniek al verlaten op dezelfde dag als de operatie. Deze ingreep geeft weinig pijn. Er zijn geen drains. Eventueel ongemak van de eerste 24 uur wordt bestreden met de klassieke pijnstillers als paracetamol en ibuprofen. De eerste twee weken kan zitten en/of lopen moeilijk zijn omdat de huid zo sterk aangespannen is. De enkels kunnen tijdelijk wat gezwollen zijn. Eventueel kan u in het begin ook wat last hebben van blauwe plekken. U kunt ongeveer één week niet werken. Na een week komt u op controle en wordt het verband vernieuwd.

Tarieven
Prijs per behandeling
Dijen
Bekijk
Sleep