Koppelingen overslaan

Cosmetische en medische permanente make-up

Verschillende behandelingen:

Er is een grote verscheidenheid van cosmetische behandelingen. Hieronder vindt u de meeste behandelingen uitgelegd, wilt u meer informatie of een afspraak maken, neem dan gerust contact op met ons.

PMU & Permanente make-up (PHI Brows)

Bij permanente make-up worden pigmenten in de huid aangebracht. De conditie van de huid bepaalt hoe de pigmentatie wordt opgenomen. Met een ultrafijne canule worden de kleurpigmenten onder het huidoppervlak aangebracht. De pigmenten worden hierdoor minder diep ingebracht dan een reguliere tatoeage. Op deze manier is zeer geschikt voor mannen en vrouwen die een verzorgd uiterlijk prefereren en voor het accenturen, corrigeren of verfraaien van het uiterlijk op natuurlijke wijze. Permanente make-up wordt met name gebruikt voor lippen, wenkbrauwen en ogen. De behandeling is vrijwel pijnloos.

permanente-make-up-huidenlaserkliniekzeeland

Hoe werkt het?

Tijdens het consult met de pigmentatiespecialist wordt bekeken of de huid geschikt is voor deze behandeling en worden de wensen besproken. De conditie van de huid bepaalt hoe de pigmentatie wordt opgenomen. Met een ultrafijne canule worden de kleurpigmenten onder het huidoppervlak aangebracht. De behandeling is vrijwel pijnloos.

Lippen

Met permanente make-up kunnen lippen op natuurlijke wijze geaccentueerd en gecorrigeerd worden. Het corrigeren van lippen tot een symmetrisch aanzicht is een belangrijke toepassing in de permanente make-up. U kunt ervoor kiezen de gehele lip te pigmenteren of alleen de lipcontour. De behandeling zorgt voor een optisch mooie en strakke liplijn en een mooi gevormde mond.

Wenkbrauwen

Op natuurlijke wijze je wenkbrauw breder, voller of strakker maken of de wenkbrauwen liften. Littekentjes kunnen gecamoufleerd worden en te dun geëpileerde wenkbrauwen kunnen terug in vorm gebracht worden.

PHI contour

Door permanente make-up kan het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en verfraaid. Zo kunnen te grote of juist te kleine ogen optisch in de juiste verhouding worden gebracht. Een smalle of brede eyeliner zorgt voor een verzorgde uitstraling Met deze behandeling heeft u altijd mooie verzorgde ogen en geen zorgen over uitgelopen make-up.

Alopecia - wat is het?

Wanneer er geen haar aanwezig is op een normaal behaard gebied wordt dit alopecia genoemd. Alopecia kan aangeboren en erfelijk zijn, maar de meeste vormen hebben een andere oorzaak. Na een goed onderzoek kunnen de meeste aandoeningen die haarverlies veroorzaken worden herkend en behandeld.

permanente-make-up-huidenlaserkliniekzeeland3

Hoe werkt het?

Bij dermatografie, ook wel medische tatoeage genoemd, injecteert de huidtherapeut kleurpigmenten met behulp van tatoeage-apparatuur. Verschillende huidtherapeuten hebben zich gespecialiseerd in het zetten van medische tatoeages. Hiermee kunnen wenkbrauwen worden gereconstrueerd. In het geval van haaruitval op het hoofd kan micro hair pigmentatie worden toegepast. MHP is een behandeling die door middel van (permanente) pigmentatie wordt toegepast op de hoofdhuid om een natuurlijk uitstraling van echt haar na te bootsen. Waar dit eerder vooral bij mannen werd ingezet, kiezen steeds meer vrouwen voor deze behandeling.

Resultaat

Een medische tatoeage verloopt in een aantal stappen. Tijdens de eerste afspraak vertelt de patiënt de voorgeschiedenis van de aandoening en wordt een allergietest gedaan. Ook wordt uit een grote variatie aan pigmenttinten de beste kleur bepaald. Daarbij brengt de huidtherapeut een beetje pigment aan in het te behandelen deel van de huid. De volgende afspraak is na minimaal vier weken. Dan pas is goed te zien of de kleur juist is en of het pigment geen allergische reactie geeft. Tijdens deze afspraak bepaalt de huidtherapeut de vorm en start met het inkleuren ervan.

Vier tot zes weken daarna beoordelen patiënt en huidtherapeut samen of de vorm en de kleur goed zijn. In de daarop volgende behandeling(en) stelt de huidtherapeut de kleur bij. Direct na de behandeling is de pigmentatie nog vrij donker en kan de huid licht gezwollen zijn. Door het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid wordt de pigmentatie enkele dagen na de behandeling tot 40% lichter. Als de tatoeage de natuurlijke vorm en kleur zo dicht mogelijk benadert, is het werk van de huidtherapeut klaar. Een tatoeage kan na enkele jaren vervagen waardoor hij bijgewerkt moet worden. Dit is een normaal biologisch proces. Houd de getatoeëerde huid de eerste week na de behandeling droog. De huid kan gaan vervellen en soms ontstaan er korstjes waaraan u niet mag krabben. Zorg ervoor, dat u het getatoeëerde gebied het eerste half jaar goed beschermt tegen de zon. Dek het gebied af met kleding of met een pleister of bescherm het met een zonnebrandcrème met een hoge spf-factor.

Dermatografie - wat is het?

Wilt u graag vollere wenkbrauwen, meer sprekende ogen of een minder smalle boven- of onderlip? Wij helpen u graag met behandelingen op gebied van dermatografie (medische tatoeages). Na een goed onderzoek kunnen de meeste aandoeningen die haarverlies veroorzaken worden herkend en behandeld.

Hoe werkt het?

Deze uiterst specialistische techniek, ook wel permanente make-up genoemd, zet onze kliniek al vele jaren met groot succes in. Zowel bij kleurafwijkingen ontstaan door littekens of pigmentstoornissen als voor cosmetische toepassingen.

Denk bijvoorbeeld aan de volgende behandelingen op gebied van dermatografie:
- tepelreconstructies
- liplijncorrectie (bij een hazenlip of schisis of cosmetisch)
- wenkbrauwen (na haaruitval door bijv. alopecia areata of cosmetisch)
- hypopigmentatie (te weinig pigment)
- littekens door trauma of verwondingen (bijv. brandwonden of na een operatie)
- eyeliner (na haaruitval door bijv. alopecia areata of cosmetisch)

Resultaat

Bij medische pigmentatie zijn meerdere behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit een genezingsperiode van 6 weken. Op deze manier kan de huid goed herstellen en wordt de pigmentatie langzaam opgebouwd voor een natuurlijk ogend resultaat. Gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Een pigmentatie kan na enkele jaren vervagen waardoor het bijgewerkt moet worden, dit is een natuurlijk biologisch proces.

Scalp pigmentatie & micro haar pigmentatie - wat is het?

Een innovatieve pigmentatietechniek voor het opvullen of camoufleren van kale of dunbehaarde plekken op de hoofdhuid. Vaak wordt er gekozen voor een scalp pigmentatie ná een haartransplantatie. Deze techniek is ook zeer geschikt om diverse vormen van Alopecia te camoufleren of eventuele littekens te verbergen. Geschikt voor een brede groep mannen en vrouwen. Scalp pigmentatie is een veilige behandeling. De kans op complicaties of bijwerkingen is zeer klein.

Hoe werkt het?

Met een ultra fijne (minder dan 1mm) en snel op-en-neer gaande canule worden kleine micro dots (haarstoppels) in de 2e dermis (huidlaag) gepigmenteerd. De semipermanente haarstoppels zijn niet te onderscheiden van de natuurlijke haarstoppels.

Resultaat

Wanneer deze techniek over de gehele scalp toegepast wordt ontstaat er een “shaven look”. Direct na de 1e behandelingssessie heeft u al zichtbare resultaten. Doorgaans zijn er meerdere behandelingssessies nodig om het optimale eindresultaat te behalen. De hoeveelheid behandelingen die u nodig heeft kan tijdens het 1ste consult met de pigmentatiespecialist goed ingeschat worden. In de meeste gevallen gaat het om 2 behandelsessies. Een touch-up of verdere verfijning kan mogelijk zijn in een 3e sessie.

Tepelhofcorrectie - wat is het?

Na een borstreconstructie ontbreekt de tepelhof geheel of gedeeltelijk. Door middel van medische pigmentatie kan de tepelhof gereconstrueerd worden. Het pigmenteren van tepelhof en littekens is een vak apart. Een perfect gespiegelde tepelhof kan gecreëerd worden door gebruik te maken van een drie dimensionale techniek. Dit zorgt voor een natuurlijk ogende tepelhof. Deze techniek is ook geschikt voor het inkleuren van littekens en vitiligo.

permanente-make-up-huidenlaserkliniekzeeland7

Hoe werkt het?

Een medische pigmentatie verloopt in een aantal stappen. Na een consult met de pigmentist onderzoekt zij welke pigmentatietechniek en tint het meest geschikt zijn. Wij kunnen de huid zo pigmenteren dat verschil in kleur niet of nauwelijks opvalt. Met medische pigmentatie wordt door middel van zeer fijne canules het pigment net onder de opperhuid van de lederhuid geplaatst.

Resultaat

Bij medische pigmentatie zijn meerdere behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit een genezingsperiode van 6 weken. Op deze manier kan de huid goed herstellen en wordt de pigmentatie langzaam opgebouwd voor een natuurlijk ogend resultaat. Gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Een pigmentatie kan na enkele jaren vervagen waardoor het bijgewerkt moet worden, dit is een natuurlijk biologisch proces.

nl_NLDutch
Bekijk
Sleep