Skip links

Botox

Hoe verloopt het verouderingsproces van ons gezicht?

Naarmate we ouder worden, treden er tal van wijzigingen op in onze lichaamsprocessen, hoe goed onze genen ook zijn. Dit heeft invloed op hoe we ons voelen, maar ook op ons uiterlijk. Het verouderingsproces van ons gezicht is hier een voorbeeld van. De belangrijkste oorzaken van het verouderen van het gezicht zijn:
- Het onderhuidsvolume neemt af. Zowel de botstructuren als de vetweefselstructuren nemen in volume af zodat de huid minder goed ondersteund wordt.
- De kwaliteit van de huid zelf neemt af, de huid is sneller uitgedroogd en het proces van celvernieuwing verloopt trager.
- De spieractiviteit verandert en de spiertonus neemt af: met ouderdom blijven de lijnen in het gezicht duidelijk zichtbaar terwijl de spier ontspannen is.

botox-huidenlaserkliniekzeeland

Hoe kan ik rimpelvorming voorkomen?

De eerder beschreven oorzaken van gezichtsveroudering worden ook wel intrinsieke factoren genoemd, factoren waar dus iedereen mee te maken krijgt en waar we zelf weinig invloed op hebben. Daarnaast zijn er ook extrinsieke factoren die het verouderingsproces kunnen beïnvloeden, waaronder:
- UV-stralen
- Roken
- Stress
- Vervuiling
- Slechte eet- en drinkgewoonten
- Slechte algemene huidverzorging

Een gezonde levensstijl

Door een gezonde levensstijl en de juiste eetgewoonten kunnen we dus de schade die aangebracht wordt door de extrinsieke factoren, aanzienlijk beperken. De volgende voorzorgsmaatregelen kunnen worden genomen om een jeugdige uitstraling te behouden:
- Gebruik van een vochtregulerende gezichtsverzorgende crème, bij voorkeur met UV-bescherming
- Gebruik van zonnebescherming
- Niet roken
- Voldoende verse groenten en fruit eten, teveel vet en suiker vermijden
- Voldoende water drinken

Tarieven
Prijs per behandeling
Bekijk
Sleep