Skip links

Schaamlipreductie

Wat is een schaamlipreductie?

Hoewel te grote kleine schaamlippen in het algemeen geen aanleiding geven tot een belemmering van de seksuele activiteit zijn ze vaak wel een bron van psychosociale ergernis. Zo kunnen te grote schaamlippen in een bikini broekje te zien zijn, hetgeen de vrouw beperkingen oplevert, bijvoorbeeld in het zwembad- of bij strandbezoek. Tijdens fietsen kunnen te grote kleine schaamlippen pijn veroorzaken op het zadel.

schaamlipreductie-huidenlaserkliniekzeeland

De operatie

Deze ingreep kan onder algemene of lokale anesthesie gebeuren. Algemene anesthesie wordt uitgevoerd door een erkend anesthesist, met de nieuwste apparatuur en kortwerkende anesthesieproducten waardoor u snel weer wakker bent en bijna nooit misselijk wordt achteraf. In geval van lokale verdoving (al dan niet in combinatie met lokale sedatie – roesje) worden enkel de kleine schaamlippen geïnjecteerd met een verdovende oplossing. Dit kan pijnlijk zijn. Overgevoelige vrouwen kiezen in dit geval beter voor een volledige narcose.

Bij een schaamlipreductie gebruikt de chirurg een zigzagincisie. Daarna haalt hij het overtollige slijmvlies weg en hecht hij de wonde met draadjes die vanzelf verteren. Door met een zigzagmethode te werken, is de kans heel klein dat het litteken samentrekt.

schaamlipreductie-huidenlaserkliniekzeeland1 Voor
schaamlipreductie-huidenlaserkliniekzeeland2 Na

De eerste dagen na de operatie

Direct na de ingreep dient U een strak broekje te dragen met maandverband. Vervolgens gaat U onder begeleiding naar huis, dus niet zelf autorijden. Thuis dient U een ijspack in een washandje gedurende twee uur tegen het maandverband te leggen. U krijgt een ijspack mee voor onderweg. De dag na de ingreep mag U een zitbad nemen om daarna de schaamlippen droog te deppen en in te smeren met vaseline of lannette crème met 30% vaseline.

Het resultaat

De tevredenheid over deze vrij kleine ingreep is in het algemeen groot. Het rijpingsproces van de littekens neemt een half jaar tot een jaar in beslag zoals bij ieder wondje en litteken.

Tarieven
Prijs per behandeling
Bekijk
Sleep