Skip links

Microneedling

Wat is microneedling?

Bij microneedling wordt gebruik gemaakt van zeer fijne naaldjes en hiermee worden duizenden microverwondingen gemaakt. De naaldjes gaan door de opperhuid heen eventueel tot in de lederhuid. Hierbij blijft de opperhuid grotendeels intact. De naaldjes maken namelijk geen “echte” wondjes maar duwen eigenlijk de cellen opzij. Hierdoor ontstaan er “kanaaltjes” waardoor stoffen dieper de huid kunnen binnendringen.

De huid reageert op deze beschadigingen en worden er een aantal processen in werking gezet. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de zogenaamde embryonale wondgenezing wat ideaal is omdat dit geen littekenvorming geeft. Door microneedling neemt collageen, elastine en hyaluronzuur in de dermis toe. Hierbij vormt nieuw collageen een normaal geweven patroon (weefstructuur).

Uit onderzoek blijkt dat microneedling huidverbetering kan veroorzaken door celfuncties te optimaliseren.

Welke behandelingen zijn er met microneedling?

- Acnelittekens & rest acne
- Littekens
- Huidverslapping gelaat en lichaam
- Vergrote poriën
- Striae
- Hyperpigmentatie
- Huidveroudering

Bij een microneedling behandeling worden er vaak vitamine A en C gebruikt en er wordt dan ook gevraagd om thuis dit alvast te gebruiken voor een optimaal resultaat. De huidtherapeut kan u hierbij adviseren en samen met u het behandelplan opstellen.

Tarieven
Prijs per behandeling
Bekijk
Sleep