Bil Implantaat

De bil en bilspier kunnen soms matig zijn ontwikkeld. Dergelijke kleine of platte billen zijn niet in balans met de rest van het lichaam en de vorm van de kleding rond de billen vormt vaak een probleem en “het slobbert” meestal. Bij een bilvergroting wordt een bilprothese onder de bilspier geplaatst zodat de bil voller en ronder wordt.

Waar u vooraf stil bij moet staan

Het resultaat van een bilvergroting is deels afhankelijk van de conditie en elasticiteit van de huid. De billen mogen niet teveel hangen. In dat geval is een billift een betere behandeling.Voor u wordt geopereerd, wordt uw algemene gezondheid onderzocht. Met sommige geneesmiddelen, zoals aspirine, moet u twee weken voor de operatie stoppen. Zo verkleint u de kans op nabloedingen. Ook twee weken voor de ingreep niet roken is belangrijk. Door te stoppen met roken, verkleint u de kans op slecht genezende wonden.

De operatie

Een bilvergroting wordt uitgevoerd onder lokale verdoving met sedatie (u slaapt). Tijdens de ingreep wordt er onder de bil en bilspier een ruimte gemaakt waar de bilprothese wordt geplaatst. Het litteken is onopvallend tussen de billen ter hoogte van het stuitje gelokaliseerd, mooi binnen de bikinilijn en de rest van uw bil is mooi vol en strak. Aan het eind van de behandeling worden twee drains geplaatst om wondvocht en bloed af te voeren. Die slangetjes worden na hooguit twee uur weer verwijderd. U krijgt ook een steunend korset om de billen, dat u vier weken moet blijven dragen. Soms is ook een speciaal, hoog pantybroekje voldoende. De hechtingen zijn van oplosbaar materiaal en zullen dus vanzelf verdwijnen.

De eerste dagen na de operatie

Het is belangrijk de eerste twee dagen strikte bedrust te houden en de eerste twee weken rust te nemen, niet op de billen te zitten, staande te eten en op de buik te slapen. Hierna mag men voorzichtig op de billen zitten. Na drie weken mag u auto rijden. De eerste zes weken mag u geen zware arbeid verrichten of voorover bukken. Na zes weken is de herstelperiode voorbij. Dan zijn alle bewegingen weer mogelijk. Sporten mag u pas weer na drie maanden. Het steun korset of pantybroekje draagt u vier weken. U krijgt een recept voor antibiotica mee voor 5 dagen ter preventie van een infectie. Let erop in de toekomst geen injecties in de bil te krijgen in verband met de kans op beschadiging van de bilprothese.

Het resultaat

Volle ronde en strakke billen. Maar verwacht geen perfectie. Het litteken kan wat zichtbaar blijven tussen de billen. Het litteken valt binnen de bikinilijn en is voor anderen dus niet zichtbaar.

Scroll naar boven