Borstvergroting

Overweegt u een borstvergroting omdat u het gevoel heeft dat uw borsten niet goed bij uw lichaam passen? Voelt u zich regelmatig onzeker over uw uitstraling en zou u hier het liefst op korte termijn iets aan willen veranderen? Kom naar Huid en Laserkliniek Zeeland, met vestigingen in Terneuzen en Middelburg.

Jaarlijks nemen meer dan 3000 vrouwen de beslissing om een borstvergrotende operatie te ondergaan. Deze beslissing kan ontstaan door het verlies van volume of door onderontwikkelde borsten. Een borstvergroting kan bijdragen aan een vollere cupmaat waarbij wij rekening houden met uw huidige figuur. Wij vinden het belangrijk dat u ook zelf voor 100% achter deze beslissing staat. De wens voor een borstvergroting dient niet tot stand te komen door uw partner of mensen uit uw omgeving. Wij willen u er dan ook op attenderen dat een borstvergroting vaak geen oplossing biedt voor seksuele of sociale problemen.

De behandeling

Een borstvergrotende operatie duurt gemiddeld één uur. Bij een borstvergroting wordt door middel van een snee in de borstplooi de prothese ingebracht. De prothese wordt hierbij onder de borstspier of de borstklier geplaatst. Deze keuze zal in het voorbereidend gesprek worden besproken. De algehele behandeling zal onder algehele narcose worden uitgevoerd. Wanneer de prothese is ingebracht zal de borst worden verbonden met steungevend verband. Dit verband draagt bij aan de algehele herstel van de borsten. Na de operatie bestaat de kans dat er door het lichaam wondvocht wordt geproduceerd. Om het wondvocht op de juiste manier af te voeren zullen twee dunne slangetjes (drains) worden ingebracht. Deze slangetjes worden meestal de volgende ochtend verwijderd als er bijna geen vocht meer wordt geproduceerd.

Zonodig wordt er aan het eind van de operatie twee wonddrains ingebracht die overtollig wondvocht via vacuümflesjes afzuigen. Deze worden meestal ’s middags weer verwijderd. De borsten worden na de operatie verbonden met hechtpleisters, verband en een drukhes.

De uren na de operatie

Enkele uren na de operatie kunt u meestal naar huis. U krijgt exacte instructies wat u wel en niet mag doen mee naar huis. Regel zonodig extra hulp thuis en doe rustig aan. Geadviseerd wordt om de eerste weken een sportbeha te dragen, en niet te sporten, baden of zwemmen. Wel kunt u na een paar dagen weer aan het werk. De dag na de operatie zullen uw borsten pijnlijk aanvoelen.
Het resultaat is echter al direct zichtbaar. De eerste dagen voelt u lichte stuwing in uw borsten. Ook uw armen kunnen extra gevoelig zijn. Dit effect is volkomen normaal en verdwijnt vanzelf. De wondjes zijn in het algemeen met oplosbare hechtingen gehecht. Het is belangrijk dat u uw borsten en de littekens de eerste drie weken ontziet. De meeste zaken van het dagelijks leven kunt u gewoon blijven doen maar zware dingen c.q. activiteiten moet u vermijden. De meeste mensen dragen de sportbeha gedurende de eerste week dag en nacht. Indien u geen drains heeft kunt u vanaf de volgende dag reeds douchen en uw haren wassen. Verwacht niet meteen een eindresultaat. In het begin staat de huid strak en gespannen. Een enkele keer is de borst en/of het eromheen gelegen gebied blauw, beurs en gezwollen. Dit trekt langzaam weg.

De eerste dagen na de operatie

De eerste dagen na de behandeling kunnen uw borsten pijnlijk aanvoelen. Dit komt door de bloeduitstortingen en zwellingen die na de operatie optreden. Dit is overigens zeer gebruikelijk en deze symptomen zullen na een aantal dagen geleidelijk afnemen. Om de pijn gedurende de eerste dagen te verlichten heeft de anesthesioloog een speciaal pijnschema opgesteld. Door middel van het innemen van pijnstillers volgens een speciaal schema zorgen wij ervoor dat u de eerste dagen niet te veel pijn ervaart van de borstvergroting. Naast de eerder genoemde symptomen kunnen de borsten soms wat gezwollen en gespannen aanvoelen en kan er een verschil optreden tussen rechts en links. Ook deze symptomen zijn zeer gebruikelijk en horen bij de behandeling. Om het genezingsproces te bevorderen adviseren wij cliënten om de eerste 3 weken na de behandeling dag en nacht een sport bh te dragen. Na deze periode dient u nogmaals drie weken een sport bh te dragen, maar dan alleen overdag.

De nazorg

Om het algehele genezingsproces af te ronden worden na ongeveer zeven tot veertien dagen de hechtingen verwijderd. Vervolgens wordt er een tweede controle afspraak ingepland met de behandelend plastisch chirurg. De plastisch chirurg zal hierbij het verloop van de genezing beoordelen en al uw vragen beantwoorden.

Vragen over een borstvergroting in Zeeland?

Neem contact op met Huid en Laserkliniek Zeeland, onze adviseurs in de vestigingen Terneuzen, Goes en Sluis helpen u graag. Dankzij goede reputatie en ervaringen helpen wij al jarenlang mensen uit Zeeuws-Vlaanderen, Middelburg, Vlissingen en België tot aan Rotterdam.

Scroll naar boven