Skip links

Voorhoofdlift

Wat is een voorhoofdlift?

De voorhoofdslift is een operatieve behandeling. Tijdens deze ingreep corrigeren wij de rimpels en het teveel aan huid op het voorhoofd. Veel mensen die hinder ondervinden van overhangende bovenoogleden hebben in feite last van laaghangende wenkbrauwen, ptosis van de wenkbrauwen genaamd. Om er achter te komen of sprake is van ptosis van de wenkbrauwen kan men een eenvoudige test doen.

Ga voor de spiegel staan en beoordeel of de wenkbrauwen onder of op de botrand van de oogkas liggen. Als de wenkbrauwen onder deze rand liggen dan is sprake van een te lage positie van de wenkbrauwen. De patiënt ondervindt vaak klachten zoals een moe gevoel en het kijken tegen de huid onder de wenkbrauwen. Een voorhoofdslift heeft een duidelijk verjongend aspect

voorhoofd-lift-huidenlaserkliniekzeeland

De behandeling

Bij een endoscopische voorhoofdslift wordt het te veel aan huid van het voorhoofd weggewerkt naar het achterhoofd. De plastisch chirurg maakt enkele kleine sneetjes in de behaarde hoofdhuid en maakt het botvlies los, snijdt deze in onder het niveau van de wenkbrauwen en aan de zijkanten en lift dit geheel als een ‘u’ naar het achterhoofd. De ingreep wordt verricht met behulp van een endoscoop. Een endoscoop is een klein buisje met licht, camera en vergrootglas. Op deze manier kan de plastisch chirurg heel secuur het botvlies onder de spieren van het voorhoofd losmaken en de gevoelszenuwen sparen.

Zodra de plastisch chirurg het botvlies aantrekt, gaan de wenkbrauwen mee omhoog en worden ze op een natuurlijke, goede hoogte weer vastgezet. Het botvlies moet weer vastgroeien voor een definitief resultaat. Om dit vast te zetten, gebruikt de specialist hechtingen die hij door een oplosbaar schroefje haalt, of door twee botgaatjes.

De littekens bestaan uit een aantal kleine sneetjes van een centimeter in de haargrens. Twee ter hoogte van de slaap, twee aan beide zijden en één in het midden van het voorhoofd. De haren hoeven hiervoor niet te worden afgeschoren. Het overschot aan huid wordt met een endoscopische voorhoofdslift niet weggesneden, maar wordt naar achteren geschoven over de behaarde hoofdhuid en dit trekt dan na enkele weken vanzelf weg. De haargrens kan door deze methode ongeveer twee tot drie centimeter naar achteren verschuiven. Het voorhoofd wordt dus wat hoger of langer en daarom is deze methode vooral geschikt voor patiënten met een korter voorhoofd.

De ingreep kan ook toegepast worden bij kalende mensen omdat de littekentjes zo klein zijn. Naast dat de wenkbrauwen weer op de juiste hoogte komen, wordt de huid van het voorhoofd door deze methode weer strakker en gladder. De endoscopische wenkbrauwlift duurt ongeveer één tot twee uur en vindt plaats in dagbehandeling, onder algehele narcose.

De verdoving

Bij een traditionele voorhoofdslift wordt de huid van het voorhoofd en de wenkbrauwen gelift, afzonderlijk van de voorhoofdsspier. In dit geval wordt er wél overtollig huid door de plastisch chirurg verwijderd, waardoor het voorhoofd gelijk blijft of korter wordt. Deze methode is dus geschikt voor mensen met een wat langer of hoger voorhoofd. Bij deze methode ontstaat echter wel een groter litteken in het behaarde gedeelte van het voorhoofd. Dit litteken is niet zichtbaar omdat het haar er overheen valt. Maar voor kalende mensen is deze methode dus niet zo geschikt. De traditionele wenkbrauwlift duurt ongeveer één tot twee uur en vindt plaats in dag-behandeling, onder algehele narcose.

Tarieven
Prijs per behandeling
Bekijk
Sleep