Huidtherapie

Wat is en wat doet een huidtherapeut?

Een huidtherapeut is een paramedicus die patiënten met een zieke of beschadigde huid behandelt. Het doel van de behandeling is het opheffen, voorkomen of verminderen van de stoornissen of beperkingen als het gevolg van een huidaandoening of beschadiging.

De opleiding tot huidtherapeut is wettelijk erkend en opgenomen in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG, artikel 34) en voor huidtherapeuten geldt ook de kwaliteitsregistratie in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

U kunt bij ons terecht via de directe weg of met een verwijzing van huisarts of specialist.

Onze huidtherapeut behandelt acneoverbeharing, huidoneffenheden zoals steelwratjes, roodheid zoals couperosevochtproblemen/oedeem, (ontsierde) littekenspigmentvlekkenstriae, camouflagetherapie en voor algehele huidverbetering.

Ook staan onze huidtherapeuten klaar voor nazorg na oncologie, zoals borstkanker of voor de nazorg van onze plastische chirurgie operaties. Dit kunnen wij doen door oedeemtherapie toe te passen of te werken met LPG Endermologie voor bijvoorbeeld het afvoeren van het vocht of het behandelen van vastzittende littekens.

Als huidtherapeut werk je met verschillende methoden om het gewenste resultaat te behalen, zoals chemische peelings bij acne of microneedling voor die “lelijke” littekens. Ook maken wij in onze kliniek gebruik van verschillende lasers voor het behandelen van overbeharing, couperose en voor het verwijderen van tatoeages.

Als huidtherapeut kun je verschillende huidverzorgingsproducten gebruiken. Wij gebruiken in onze kliniek DermasenceToskani en Paula’s Choice.

Neem contact met ons op voor een afspraak of meer informatie. Ons eerste consult/intake is gratis!

Wij zijn lid van:

kwaliteits register
NVH
Scroll to Top