Skip links

Ooglidcorrectie

Wat is een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie (ogen liften) is een operatie waarbij het te veel aan huid en zwelling van zowel de bovenste als onderste oogleden kan gecorrigeerd worden.

ooglidcorrectie-huidenlaserkliniekzeeland

Voor wie?

Indien u te veel huid hebt ter hoogte van de oogleden of indien deze gezwollen voorkomen zonder directe aanleiding, dan geeft dit een vermoeid uitzicht. Een ooglidcorrectie (ogen liften) kan ervoor zorgen dat u terug een frissere blik krijgt. In ernstige gevallen kan de huid van het bovenste ooglid zelfs voor de pupil hangen, zodat er gezichtsveldbelemmering is. Ook dan kan een ooglidcorrectie dit probleem verhelpen. Huid en Laserkliniek Zeeland helpt u graag met een ooglidcorrectie en/of het liften van uw ogen. Wij hebben vestigingen in Terneuzen, Goes en Sluis. Deze vestigingen zijn op zo’n 30 minuten rijden vanuit steden als Vlissingen en Middelburg.

Wanneer deze niet geschikt is

Op de raadpleging zal ik steeds nakijken of het uitzicht van de oogleden louter een gevolg is van veroudering. Indien de spieren van de oogleden niet goed functioneren geeft dit soms een gelijkaardig beeld, doch is de behandeling verschillend. Soms kan een zwelling van de oogleden een allergische oorzaak hebben. Bij patiënten met eerder kleine jukbeenderen zal men vaak reeds op jonge leeftijd wallen onder de ogen (‘zakjes’) vaststellen. Ook hier zal een klassieke ooglidcorrectie vaak niet het gewenste resultaat hebben, of zelfs de problemen verergeren. Tot slot dient nog opgemerkt te worden dat afhangende wenkbrauwen niet verbeterd worden met een ooglidcorrectie. Dit kan wel verbeterd worden met een voorhoofdslift.

De ingreep

Een bovenste ooglidcorrectie wordt meestal uitgevoerd onder lokale anesthesie. Voor een onderste ooglidcorrectie verkiest men vaak een algemene anesthesie, hoewel dit ook onder lokale anesthesie mogelijk is. De insnede gebeurt in het bovenste ooglid in de plooi en in het onderste ooglid net onder de wimpers. Dit om een nagenoeg onzichtbaar litteken na te streven. Tijdens de ingreep wordt overtollige huid verwijderd. Soms wordt ook overtollig spier- en vetweefsel verwijderd. Verslapte structuren worden opgespannen en uitpuilende vetweefsel kan gebruikt worden om de groeve van het onderste ooglid op te vullen.

Voor- en nadelen

Het is niet ongewoon dat u gedurende een tweetal weken last hebt van zwelling en blauwverkleuring van de huid. Dit verdwijnt vanzelf. Daarnaast is het mogelijk dat de wondjes nabloeden. Een infectie van de wonden is uiterst zeldzaam. Irritatie van de oogbol en wimpers kan zich uiten in een zanderig gevoel, rood doorlopen ogen en wat etterafscheiding. Op het litteken kunnen zich soms kleine witte puntjes vormen. Een lichte asymmetrie is mogelijk. In uitzonderlijke gevallen is het niet mogelijk de ogen volledig te sluiten en kan een bijkomende ingreep noodzakelijk zijn om blijvende schade aan het bindvlies te voorkomen. Het onderste ooglid kan naar beneden getrokken worden en soms van de oogbol afstaan. Blindheid is een uiterst zeldzame verwikkeling.

Vragen over een ooglidcorrectie, ogen liften in Zeeland?

Neem contact op met Huid en Laserkliniek Zeeland, onze adviseurs in de vestigingen Terneuzen, Goes en Sluis helpen u graag. Dankzij onze goede reputatie en ervaringen helpen wij al jarenlang mensen uit Zeeuws-Vlaanderen, Middelburg, Vlissingen en België tot aan Rotterdam.

Tarieven
Prijs per behandeling
Bekijk
Sleep