Skip links

Massages

We zijn gespecialiseerd in Authentieke Thaise massages Al onze Thaise masseuses zijn gediplomeerd en hebben hun opleiding in Thailand gevolgd. Kies een ontspannende oliemassage als u zich gestresst voelt of een traditionele massage bij spierklachten. De massagesalon is de 1ste die uiterst hygienisch en smaakvol ingericht is. Wij bieden uitsluitend Authentieke Thaise massages (Geen Erotiek). Na afloop van een massage kunt u genieten van een verse gember thee in onze ontspanningsruimte.

Zweede massage / klassieke massage

Binnen de Zweedse massage werkt de masseur bijna uitsluitend met de handen. Technieken die met onderarmen en/of ellebogen worden verricht (of met nog andere middelen zoals voeten) – die in andere massagevormen wel voorkomen – zijn in de Zweedse massage niet gebruikelijk.

De Zweedse massage onderscheidt zich door uit te gaan van de anatomie en bloedstroomrichting. Een goede doorbloeding en hulp bij zelfherstellend vermogen zijn naast ontspanning het grootste doel.

Er kan olie, crème of lotion worden gebruikt om de weerstand van de huid te verminderen. Het is belangrijk deze eerst in de handpalm warm te wrijven en niet koud op de te masseren huid te doen

Er zijn 3 basistechnieken:

- Effleurage – Dit behelst strijkende bewegingen over de huid met weinig of matige druk, waarbij een kortere of langere streek over het lichaam wordt gemaakt, gevolgd door een lichte retourstreek. De (steviger) opstreek dient in de richting van het hart te worden gemaakt, in verband met de bloedstroom.[3] Zo'n heen-en-weer streek wordt gewoonlijk enkele keren herhaald. Op bijna elk lichaamsdeel kan effleurage worden toegepast: voor het aanbrengen van massageolie, om het gebied warm te maken, en om de massee[4] te ontspannen.

- Petrissage – Dit is het kneden van spieren, een beweging die vergelijkbaar is met het kneden van brooddeeg. Het maakt de spieren soepeler, en het helpt bij het losmaken van plekken waar de huid is verkleefd met de spieren. Het kneden stimuleert ook het afvoeren van afvalstoffen uit de weefsels. Verwante technieken zoals wringen, het rollen van de huid, het oppakken en knijpen van de huid en het maken van plukbewegingen met duim en middelvinger – die door sommigen wel tot petrissage worden gerekend – behoren eigenlijk tot de bindweefselmassage.

- Tapotage (ook: tapotement) – Hierbij maakt de masseur een serie – meestal snelle – ritmische slagen (met de vingertoppen, de muis dan wel zijkant van de handen, bolle handen, of gesloten vuisten) die afwisselend met beide handen worden toegediend. Diverse variaties worden benaamd met termen zoals (in volgorde van toenemende intensiteit): tikkelen, kloppen, waaierslag, hakken/hakslag, 'cupping' (met bolle handen), trommelen... Tapotage wordt gebruikt op gebieden met veel spierweefsel (zoals de monnikskapspier, billen, dijen en kuiten). Het stimuleert het behandelde gebied, het activeert de huid en verbetert de bloedsomloop.

Aanvullende technieken

- Fricties – Dit zijn kleinschalige, doorgaans cirkelvormige, druk/wrijfbewegingen. In tegenstelling tot de effleurage (waar de handen van de masseur over de huid van de massee glijden) wordt bij frictie de huid meegetrokken[5] opdat de huid beweegt ten opzichte van de laag eronder. De bedoeling is: dieptewerking tot in het onderliggende weefsel, daar waar de masseur spanningen weet of vermoedt. Frictie kan ofwel met de volle hand worden gedaan (eventueel met de tweede hand erbovenop, voor meer druk) ofwel met één of beide duimtoppen – deze laatste vorm gaat dieper, maar bestrijkt een veel kleiner gebied en is daardoor bij uitstek geschikt voor het oplossen van spierknopen.

- Compressie – Hierbij drukt de masseur met een hand (of beide handen, of een deel van de hand zoals de muis) zonder een wrijfbeweging te maken. Toenemende en afnemende druk worden hierbij in een rustig tempo afgewisseld. Bij gebruik van beide handen kunnen deze de druk ofwel tegelijkertijd ofwel afwisselend toedienen. De opeenvolgende drukkingen kunnen ofwel op dezelfde plek blijven ofwel steeds een paar centimeter verder worden toegediend. Als het ritme van de druk wordt gesynchroniseerd met de ademhaling van de massee[6] werkt deze techniek bijzonder ontspannend.

- Vibratie – Een kleine, snelle beweging (trilling) van de weefsels. Deze beweging kan ofwel plaatselijk worden toegediend (waarbij het aanrakingsvlak uiteenloopt van één vingertop tot de volle hand) ofwel aan een compleet lichaamsdeel (voorbeeld: door een voet vast te pakken en in trilling te brengen, vibreert het hele been mee, tot en met de heup). Bij Zweedse massage is de richting van de vibratie normaliter zijwaarts – bij andere massagevormen (zoals de Chinese Tui Na massage) worden ook wel in/uitwaartse vibraties gebruikt.

Deep Tissue Massage

De deep tissue massage is een massagevorm die wordt gebruikt om spierspanningen en verklevingen te verminderen.

De masseur kan hierbij zijn ellebogen, onderarmen, vingers en knokkels gebruiken om obstructies in jouw weefsels aan te pakken.

Bij een dieptemassage wordt nooit het gehele lichaam gemasseerd, maar hooguit één of twee zones die je eventueel op voorhand aangeeft en bijgevolg worden deze zeer nauwkeurig aangepakt. Door de combinatie van diverse diepgaande technieken uit zowel de fasciatherapie als de ontspanningsmassage kan men breder werken dan bij een klassieke sportmassage.

Is de Deep Tissue Massage geschikt voor mij?

Een deep tissue massage richt zich meestal op een specifiek probleem, zoals (chronische) spierpijn, pijn t.g.v. een verkeerde houding en stress gerelateerde pijn. Zeker mensen die een hele dag achter een computer zitten zijn gebaat bij een deep tissue massage.

Daarnaast is dit ook aangewezen voor sporters na een intensieve work-out of sportprestatie. Het bevordert het herstel, houdt het weefsel soepel en voorkomt blessures.

De voordelen van een deep tissue massage zijn niet alleen spier- en pijngerelateerd, maar verlagen ook de bloeddruk, hartslag en het stresshormoon ‘cortisol’ waardoor je na deze massage makkelijker kunt ontspannen in vele verschillende situaties.

Indiase hoofdmassage

Indiase hoofdmassage, of champissage, omvat massage van de schouders, armen, nek, hoofdhuid, gezicht en het in evenwicht brengen van energieën door middel van acupressuurpunten en bloedsomloopbewegingen.

Het is afgeleid van een Indiaas alternatief geneeskundig systeem genaamd Ayurveda (vertaald als “wetenschap van het leven”), volgens welke de geest en het lichaam nauw met elkaar verbonden zijn en elkaar dus kunnen beïnvloeden. Op basis van deze theorie is men van mening dat Indiase hoofdmassage niet alleen hoofdpijn kan verminderen en het fysieke welzijn kan verbeteren, maar ook het mentale en emotionele welzijn. Indiase hoofdmassage is een oude therapeutische praktijk die in India al meer dan 5.000 jaar wordt toegepast.

Helpt migraine, hoofdpijn en rugpijn te voorkomen *Vermindert angst Helpt bij slaapproblemen Vernieuwt en balanceert energieniveaus door te werken met de drie hogere chakra’s Voedt haarwortels, verbetert de textuur en stimuleert de haargroei

Tarieven
Prijs
Bekijk
Sleep