Skip links

Wenkbrauwlift

Wat is een wenkbrauwlift?

Bij jonge mensen die nog geen huidplooien boven de wenkbrauwen hebben, is deze ingreep meestal geen optie vanwege het litteken dat achterblijft. Maar wanneer iemand van nature al diepere huidplooien boven de wenkbrauwen heeft, kan het litteken prima in deze huidplooi verborgen worden. Voor een optimaal resultaat wordt de wenkbrauwlift vaak gecombineerd met een correctie van de boven- en/of onderoogleden.

De behandeling

Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier. Een wenkbrauwlift wordt meestal onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Er wordt een sneetje van ongeveer vijf centimeter boven elke wenkbrauw gemaakt. Vervolgens wordt de huid onderhuids losgemaakt tot aan de wenkbrauw. De huid wordt nu glad en strak getrokken totdat de wenkbrauw op de juiste hoogte ligt. Het teveel aan huid wordt verwijderd en de incisie wordt gehecht. De ingreep zelf duurt maximaal een uur, de voorbereiding op de ingreep neemt ongeveer een half uur in beslag.

De verdoving

Een wenkbrauwlift gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving. Op uw verzoek kan deze ingreep ook onder sedatie worden uitgevoerd. Bij een sedatie wordt u, net als bij een narcose, in slaap gebracht. Het verschil met een narcose is echter dat u tijdens de ingreep steeds goed wakker te maken bent terwijl u toch een uitstekende pijnstilling hebt. Het grote voordeel van een sedatie is dat u snel na de ingreep weer fit bent en naar huis kunt gaan. Uw arts zal met u bespreken wat voor u de beste optie is.

Tarieven
Prijs per behandeling
Bekijk
Sleep