Skip links

Vegan botox

Wat is vegan botox?

Alluzience: het nieuwe Botuline Toxine
Galderma heeft een nieuw type Botuline Toxine geïntroduceerd. Naast het ‘normale’ Botuline Toxine Azzalure is er nu: Alluzience. Een bijzondere innovatie, omdat het een nieuw type ‘Botox’ is dan dat we gewend zijn. Waar Azzalure en Botox nu namelijk bestaan uit een poeder, wat door de betreffende cosmetisch arts nog aangemaakt moet worden om te kunnen injecteren bij een cliënt, wordt Alluzience al vloeibaar aangeleverd. Hierdoor is het direct gebruiksklaar. Daarnaast zitten er in Alluzience geen dierlijke of menselijke eiwitten, waardoor het ook ‘vegan’ Botuline Toxine wordt genoemd.

alluzience-vegan-botox-huidenlaserkliniekzeeland

Verschil tussen Alluzience en Azzalure/Botox

Het grootste verschil tussen Alluzience en Azzalure/Botox, is de vorm. Waar Azzalure en Botox in poedervorm worden aangeleverd, is Alluzience het eerste ‘Liquid Toxin’. Doordat de stof vloeibaar is, hoeft het niet meer bereid te worden en is het direct gebruiksklaar. Dit is voor de arts zeer gunstig. Niet alleen omdat het minder tijd kost om het product klaar te maken, maar ook omdat de sterkte constant is. De cliënt heeft hier ook profijt van: de sterkte (en dus de werking) is niet afhankelijk van de cosmetisch arts, waardoor je meer garantie hebt op een zichtbaar en langdurig resultaat. Maar Alluzience kent meer verschillen en voordelen!

Voordelen van Alluzience

Alluzience en Azzalure zijn allebei Botuline Toxines (in de volksmond vaak ‘Botox’ genoemd). Beiden zijn dan ook bedoeld om expressierimpels, zoals de fronsrimpel en kraaienpootjes, te verminderen. Echter heeft Alluzience verschillende voordelen voor arts én cliënt:

- Direct te gebruiken: doordat Alluzience vloeibaar wordt aangeleverd, is het direct klaar voor gebruik.
- Constante sterkte: er is geen handmatige handeling meer nodig door een arts, die voorheen de poedervorm moest reconstitueren. Hierdoor is er minder kans op doseringsfouten en is de sterkte van Alluzience constant.
- Lang houdbaar: Alluzience kan tot een jaar in de koelkast bewaard worden. Bij de ‘normale’ Azzalure en Botox is dit, zodra het gereconstitueerd is, slechts 24 uur.
- Vegan: in Alluzience worden geen dierlijke of menselijke eiwitten (lactose) gebruikt. Daarom wordt deze vorm van Botuline Toxine ook wel ‘vegan’ genoemd.
- Snellere werking: het effect van Alluzience begint al binnen 24 uur en is na 2 tot 3 dagen optimaal. Bij ‘normale’ Azzalure en Botox kan dit een aantal dagen langer duren.
- Langere werking: aanzienlijke verbetering is tot 6 maanden zichtbaar. Bij ‘normale’ Azzalure en Botox kan dit iets korter zijn, al is dit ook afhankelijk van andere factoren zoals het behandelde gebied, de huidstructuur en de herhaalfrequentie.

Bekijk
Sleep