Wat zijn Striae

Striae zijn strepen die op de huid van het lichaam kunnen ontstaan als iemand snel dikker wordt. Het bekendste voorbeeld is dat van striae op de buik van een vrouw tijdens een zwangerschap. Ze kunnen echter ook ontstaan op borsten of dijen als deze sneller groeien dan de huid kan bijhouden.

Een andere groep waarbij het verschijnsel ook vaak voorkomt, is bodybuilders: door de snelle groei van het spierweefsel wordt het vel uitgerekt, waardoor striae kunnen verschijnen. Het bindweefsel wordt onderhuids door te grote spanning verscheurd, wat niet pijnlijk is, maar wel leidt tot paars-rode strepen die na enige jaren in witte littekens overgaan. De strepen zijn meestal wat zigzaggend maar lopen ruwweg parallel aan elkaar en aan de lichaamsas. Striae zijn onschuldig maar worden door de meeste mensen als ontsierend ervaren. Door middel van laserbehandeling kan bij Huid- en Laserkliniek Zeeland witte striae tot 70% verminderd worden.

Te voorkomen?

Het is niet gemakkelijk om striemen te voorkomen. Als je de oorzaken bekijkt, dan weet je meteen dat je gewichtsschommelingen beter kunt vermijden. Maar tijdens de zwangerschap is dat natuurlijk niet mogelijk. In dat geval is het aan te raden om de huid soepel te houden met verzachtende en hydraterende crèmes.

De Behandeling

Tijdens de intake worden de verschillende aspecten van striaebehandelingen uitgebreid met u doorgesproken. Omdat striae verschillende vormen kent is het niet altijd mogelijk om tot behandeling over te gaan.

Voor / Na