Huid behandeling

Huidtherapie bij ouderdomswratten

Ouderdomswratten, ook wel verruca seborrhoïca genoemd, onstaan zoals de naam al zegt op latere leeftijd. Het zijn goedaardige huidafwijkingen die ontstaan doordat de cellen van de opperhuid te snel delen. Het zijn de meest voorkomende huidtumoren bij ouderen, en komen vooral bij blanke mensen zeer veel voor. Ze verschijnen vanaf de leeftijd van 40 jaar, in het gelaat vooral rond de slapen, op het lichaam op de romp en op de handruggen. Men ziet eerst een lichte of geelbruine pigmentvlek, daaruit ontstaat een ronde of ovale wratachtige plek die op de huid lijkt te liggen. De kleur is licht- tot donkerbruin of zelfs zwart. Soms zijn er kleine witte puntjes zichtbaar in de plek.

Huidtherapie bij ouderdomswratten

De huidtherapeut kan een keuze maken uit meerdere behandeltechnieken voor ouderdomswratten. Coagulatie (verhitten), cryotherapie (bevriezen), lasertherapie en en curretage (schrapen) zijn methoden om een ouderdomswrat te verwijderen.

Meer weten over huidtherapie behandelingen via Huid en Laserkliniek Zeeland?

Neem contact met ons op voor een afspraak of meer informatie. Dankzij onze goede reputatie en ervaringen helpen wij al jarenlang mensen uit Zeeuws-Vlaanderen, Middelburg, Vlissingen en België tot aan Rotterdam met het succesvol behandelen van huidtherapie.