Brandwonden behandeling in Zeeland

Ernstige brandwonden zorgen meestal voor littekens. Soms geven die littekens problemen. Zo kunnen ze heel rood zijn, pijn doen, jeuken, een trekkend gevoel geven, zorgen voor vochtophoping of de beweging beperken.

Huidtherapie bij brandwonden

Littekentherapie: het masseren van de littekens middels verschillende handgrepen, waardoor de huid wordt gestimuleerd tot een betere doorbloeding. Littekens kunnen zo minder pijnlijk en strak aanvoelen.

Wondzorg: restwondjes kunnen door een huidtherapeut worden behandeld. Dit gebeurt volgens een protocol van het Netwerk Huidtherapie na Brandwonden en de Nederlandse Brandwonden Stichting.

Endermotherapie: met een apparaat rolt, lift en masseert de huidtherapeut de huid voor een goede doorbloeding. De verklevingen van het littekenweefsel zullen hierdoor verminderen, waardoor de beweeglijkheid verbetert.

Camouflagetherapie: toepassing van huidkleurige crème waardoor het litteken minder opvalt. De crèmekleur is aan te passen aan uw huidskleur. De huidtherapeut leert de patiënt hoe de crème moet worden aangebracht.

Dermatografie of medische tatoeage: egaliseert huidverkleuringen in brandwondenlittekens in bijvoorbeeld de lip, wenkbrauw of een transplantaat.

Microneedling: met zeer fijne naaldjes worden hele kleine gaatjes in de huid gemaakt. Hierdoor wordt de huid sterker, soepeler, dikker en egaler van kleur.

IPL of lasertherapie: de roodheid van de huid kan door middel van deze techniek verminderen. Ook kunnen verklevingen verminderen en de structuur van de huid verbeteren. De huidtherapeut zal deze therapie altijd in overleg met uw behandelend arts uitvoeren.

Meer weten over brandwonden behandelingen via Huid en Laserkliniek Zeeland?

Neem contact met ons op voor een afspraak of meer informatie. Dankzij onze goede reputatie en ervaringen helpen wij al jarenlang mensen uit Zeeuws-Vlaanderen, Middelburg, Vlissingen en België tot aan Rotterdam met het succesvol behandelen van brandwonden.