Laserbehandelingen

Wat zijn laserbehandelingen?

Laserbehandelingen kunnen tegenwoordig voor verschillende indicaties ingezet worden, zoals vaatjespigmentvlekkenoverbeharing en tattoo verwijderen.

Laser staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation oftewel lichtversterking door gestimuleerde uitzending van straling. Laserlicht is wat anders dan zonlicht dit kot doordat deze gebundeld wordt tot één geconcentreerde straal. Hierdoor kun je heel gericht op een plek werken zonder de omliggende structuren te beschadigen. Doordat deze geconcentreerde straal kun je bijvoorbeeld bloedvaatjes of pigment verwijderen, maar je kunt er ook overbeharing mee behandelen.

Hoe wordt de juiste laserbehandeling gekozen?

Niet elke laser is geschikt voor een behandeldoel of indicatie, hierbij moet er een keuze gemaakt worden voor de juiste laser met de juiste golflengte. Er bestaan verschillende laser zoals hieronder beschreven.

Vaatlasers

The purpose of a vascular laser is to close the  vessels .

In practice we work with the  Elvii532 .

Pigment- en tatoeagelasers

Het doel van deze lasers is het verpulveren van de kleurstof of het pigment in de huid, hierdoor worden de deeltjes kleiner waardoor het lichaam deze beter kan afvoeren.

Onze laser de Quanta Q-plus Evo kan zowel pigmentproblemen als het verwijderen van tatoeages.

Laserontharing

Bij laserontharing is het doel de haarzakjes te vernietigen zodat er geen nieuwe haren meer kunnen groeien in het behandelde gebied. Laserontharing is het best geschikt voor donkere haren, omdat deze veel kleur bevatten. Hoe lichter de haar hoe minder goed de werking van de laser.

Wij werken in de praktijk met de Palomar Vectus.

Scroll naar boven