HUIDTHERAPIE

HUIDVERJONGING/HUIDVERBETERING

Wat is huidverjonging/huidverbetering?

Met huidverjonging worden de tekenen van huidveroudering verminderd. Naarmate we ouder worden, verslapt de huid en krijgen we rimpels. Dit komt doordat er minder collageen wordt aangemaakt.

De huidproblemen die vaak voorkomen zijn fijne lijntjes, fronslijntjes, diepe rimpels, verslapte huid, vale huid, pigmentvlekken, bovenliplijnen, rimpels rondom de ogen, grove poriën, verslapte kaaklijn, verslapte hals,  of een verslapte decolleté. Na een behandeling met bijvoorbeeld LPG, een chemische peeling of microneedling worden uw eigen collageen, elastine en fibroblasten wakker geschud. Waarna deze door uw huid flink worden aangemaakt. Het resultaat: een stralende, volle en jongere huid.

Wanneer heb ik een behandeling nodig?

Onze huid bestaat uit verschillende lagen, opperhuid, lederhuid en onderhuids bindweefsel. Het bindweefsel in de lederhuid bestaat uit onder andere collageen en elastine, wat zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. In de loop der jaren neemt de hoeveelheid en de kwaliteit van het collageen en elastine af, waardoor fijne lijntjes en rimpels ontstaan.

Het vernieuwingsproces van de huid gaat ook trager naarmate we ouder worden, met als gevolg dat dode en beschadigde huidcellen zich ophopen. Hierdoor gaat de jonge en frisse uitstraling verloren.

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Aan de hand van uw vragen maken wij samen een behandelplan die bij uw wensen past.