Camouflagetherapie

Wat is camouflagetherapie?​

Bij camouflagetherapie gaan we samen met u op zoek naar een camouflagekleur die zo dicht mogelijk met uw natuurlijke huidteint overeenkomt. Binnen de kliniek werken wij met MicroskinTM, dit is een lichte, vloeibare toepassing die op de epidermis wordt aangebracht (bovenste laag van de huid). MicroskinTM is geen crème en heeft niet het uiterlijk zoals andere camouflageproducten. Eenmaal aangebracht, is Microskin duurzaam, flexibel en zal het niet op uw kleding of linnen afgeven. Het is waterdicht en laat de huid ademen en bevat SPF50!

 

Welke indicaties kunnen wij behandelen?

MicroskinTM is geschikt voor iedereen, alle huidtypen en bij brandwonden. Camouflagetherapie kun je toepassen bij:

  • Hyper- en hypopigmentatie (te veel of te weinig pigment)
  • Vitiligo (pigmentverlies van huid en haar)
  • Rosacea, couperose of wijnvlekken 
  • Littekens
  • Donkere kringen onder de ogen
  • Brandwonden
  • Na chirurgische ingrepen
  • Tatoeages “coveren”

De behandeling

De huidtherapeut luistert naar uw persoonlijke wensen en kijkt samen met u welke techniek van aanbrengen het beste bij u past. De kleur kan de huidtherapeut bepalen door de onaangetaste huid te scannen middels de speciale MicroskinTM Colour Match App.

Er zijn twee technieken voor het aanbrengen van MicroskinTM:

  • De stippel/stamptechniek, deze is bedoeld voor gebieden die kleiner zijn dan de grootte van de palm van je hand. Er wordt een speciaal ontworpen spons met stippels gebruikt. De poriënachtige textuur van de spons zorgt ervoor dat de MicroskinTM in lagen kan worden aangebracht, waardoor de MicroskinTM een huidachtige textuur krijgt.
  • De airbrushtechniek, deze wordt gebruikt voor grotere gebieden. Met de airbrush kan de gebruiker een fijne, gelijkmatige applicatie bereiken die snel droogt.

Wij leren tijdens een behandeling hoe u zelf de camouflage van MicroskinTM moet aanbrengen, zodat u dit thuis zelf kunt doen.

Hoe lang blijft het op de huid zitten?

Het varieert per huidtype, of u een vettige of droge huid heeft, en waar op het lichaam MicroskinTM is aangebracht. Op het gezicht blijft MicroskinTM slechts 1-2 dagen zitten, omdat de natuurlijke oliën Microskin geleidelijk afbreken. Op andere delen van het lichaam blijft MicroskinTM meerdere dagen (3-5 dagen) zitten. Het is mogelijk dat u een beetje moet bijwerken om een langduriger resultaat te bereiken. Wanneer toegepast op de handen, zal de toepassing ook sneller afbreken vanwege het veelvuldige contact en het wassen en drogen van de handen. Bij actieve-of buitenmensen kan MicroskinTM sneller afbreken door klimatologische omstandigheden.

Scroll naar boven