Huidtherapie

huidtherapie-behandelingen

HUIDTHERAPIE BEHANDELINGEN

Hieronder vindt u de huidtherapie behandelingen, uitgevoerd door ervaren specialisten van Huid en Laser Kliniek Zeeland.
Klik verder voor uitgebreide informatie over de behandeling van uw keuze.

Acné

De huidtherapeut behandelt alle vormen van acne en acnelittekens. De acne behandelingen bij Huid en Laser Kliniek Zeeland zijn pijnloos en hebben snel het gewenste resultaat.

Borstkanker

De huidtherapeut speelt een actieve rol in de nazorg en begeleiding van vrouwen en mannen met borstkanker. De huidtherapeut biedt een breed scala aan behandelingen die ertoe bijdragen, dat pijn en lichamelijk ongemak verminderen en de zichtbare gevolgen van de operatie zoveel mogelijk weggenomen worden.

Brandwonden

Ernstige brandwonden zorgen meestal voor littekens en soms geven die littekens problemen. Wij hebben verschillende therapiën om de huid te verbeteren en eventuele pijn voor de patient te verlichten.

Camouflage

Camouflagetherapie is een behandeling die is gericht op het minder zichtbaar maken (camoufleren) van bepaalde huidaandoeningen en kleurverschillen in de huid. Deze behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Compressietherapie

Compressietherapie bij Huid en Laserkliniek Zeeland middels zwachtels, taping, massages en/of een elastische kous. Welke vorm van compressie er wordt gebruikt, hangt af van het soort oedeem, de conditie van de patiënt en de behandelingsfase.

Couperose

Vaatafwijkingen kunnen het gezicht en decolleté ontsieren. De huidtherapeut helpt patiënten met couperose, spider naevus en rosacea om de gevolgen van vaatproblemen te verminderen of te laten verdwijnen.

Fibromen

Fibromen zijn goedaardige, kleine gezwellen op de huid. Ze worden ook wel wild vlees of steelwratjes genoemd. Behandeling van fibromen is niet noodzakelijk, maar kan esthetisch gezien wenselijk zijn. De huidtherapeut kan fibromen verwijderen door middel van coagulatie en/of lasertherapie.

Huidkanker

De huidtherapeut is ondersteunend in het nazorgtraject van huidkanker en behandelt met diverse therapieën wonden, littekens, kleurverschillen in de huid en  bijvoorbeeld het verwijderen van ongewenste haargroei in een transplantatiegebied.

Lipoedeem

Lipoedeem is een aandoening waarbij vetweefsel ongelijkmatig verdeeld is over het lichaam. Bovendien kunnen deze vetophopingen pijnklachten geven of de benen snel vermoeid doen raken.

Littekens

De huidtherapeut kan problemen behandelen die voortkomen uit littekenweefsel, denk aan hypertrofie (collageenophoping), roodheid, pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving, slechte doorbloeding, bewegingsbeperking en oedeem (vochtophoping). Hiervoor kunnen verschillende technieken worden ingezet.

Lymfoedeem

Door een stoornis van het lymfevatenstelsel wordt weefselvocht onvoldoende afgevoerd. Vochtophoping in de huid en onderliggende weefsels veroorzaakt onder andere (pijnlijke) zwellingen en stijfheid.

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is voor mensen die last hebben van een (lymf)oedeem. De oedeemtherapeut probeert de afvoer van vocht onder meer te stimuleren met verschillende soorten oefentherapie, massages en taping die het vochtafvoerende systeem bevordert.

Overbeharing

Hypertrichose is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. De huidtherapeut  behandelt overbeharing met de Palomar Vectus laser.

Pigmentproblemen

De huidtherapeut kan per pigmentstoornis uit verschillende behandelmethodes kiezen. De keuze wordt bepaald door de grootte en de locatie van de pigmentvlek, de diepte waarop de pigmentlaag zich bevindt en de concentratie van het pigment in de huid.

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn uitstekend te behandelen met lasertherapie. Het weglaseren van pigment gebeurt door een bundel licht door de huid heen te zenden, waardoor het pigment verpulvert. Het behandelde pigment valt in de vorm van een korstje na een week van de huid af.

Striae

Tijdens de intake worden de verschillende aspecten van striaebehandelingen uitgebreid met u doorgesproken. Omdat striae verschillende vormen kent is het niet altijd mogelijk om tot behandeling over te gaan.

Wijnvlekken

Een wijnvlek zal nooit spontaan verdwijnen. Laserbehandeling kan goede resultaten opleveren, waarbij de bloedvaatjes worden verhit en verschrompelen. De vlek kan na tien behandelingen geheel verdwenen zijn.

Wonden

De huidtherapeut beschikt over goede kennis en technieken om chronische wonden te kunnen behandelen. De invulling en intensiteit van de behandeling zijn afhankelijk van de soort wond.

Xanthelesma

Xanthelasma zijn goedaardige plaatselijke platte vetophopingen op en rondom de oogleden. Met de laser kan het xanthelasma laagje na laagje weggehaald worden tot op de spierlaag.

Neem contact met ons op voor een afspraak of meer informatie. Dankzij onze goede reputatie en ervaringen helpen wij al jarenlang mensen en we helpen ook u graag.

quanta laser
vereniging-huidtherapeuten