Permanente (definitieve) ontharing voor mannen

Permanent laser ontharen in Zeeland: Definitief weg met die haren!

Veel mannen hebben beharing op de borst en in een aantal gevallen ook op de rug. Huid en Laserkliniek Zeeland helpt mannen graag met definitief ontharen (een permanente ontharing). Wij hebben vestigingen in Terneuzen, Goes en Sluis. Deze vestigingen zijn op zo’n 30 minuten rijden vanuit steden als Vlissingen en Middelburg.

Door de eeuwen heen zijn er verschillende opvattingen over beharing bij de man ontstaan. Bij de Romeinen en de Egyptenaren bestond al een cultuur waarin ontharing tot de dagelijkse rituelen behoorde. In andere culturen wordt beharing weer gezien als mannelijk en aantrekkelijk. Toch zijn er steeds meer mannen die hun beharing willen verwijderen. Dit heeft verschillende redenen.

Beharing kan bijvoorbeeld oncomfortabel zijn bij het sporten. Daarnaast biedt beharing bacteriën de kans om zich aan de haren te vestigen. Daardoor wordt beharing vaak gezien als minder hygiënisch. Ook kan beharing leiden tot jeuk of ontstekingen. Mannen met een gespierd bovenlichaam zien beharing vaak als storend omdat dat de spieren verbergt. Er zijn dus veel verschillende redenen voor mannen om definitief te ontharen.

Over de esthetische en erotische beweegredenen wordt veelal getwist. Sommige mensen zien borst beharing als mannelijk en aantrekkelijk. Voor de vrouw hoeft borst beharing dan ook niet altijd verwijderd te worden. Over rug beharing bestaat de algemenere opvatting dat het niet als erotisch beschouwd wordt. De rug is bij Huid en Laserkliniek Zeeland dan ook één van de meest behandelde zones als permanente, definitieve ontharing bij de man.

Gelukkig is er nu lasertherapie voor definitieve ontharing

Lasertherapie is dé methode voor het blijvend verminderen van ongewenste haargroei en is daarnaast vrijwel pijnloos doordat de haarzakjes, en niet de huid, worden behandeld door licht. Het pigment in de haarzakjes wordt sterk belicht, waardoor de haarzakjes zodanig beschadigd raken dat er geen haar meer gevormd kan worden. Een duurzame vorm van definitief ontharen is het gevolg.

De methode die gebruikt wordt voor het ontharen is sterk afhankelijk van het type haar en de huid. Zowel een blanke huid als een donkere huid kunnen beiden goed worden onthaard. Uitzondering hierop zijn blonde of grijze haren, omdat deze geen energie uit het licht absorberen. Haren op de rug bij mannen zijn diepgelegen in de huid, waardoor deze goed zijn beschermd door talg. Daarom zijn meerdere behandelingen nodig om deze goed te verwijderen.

Tijdens een intakegesprek wordt u door de huidtherapeut goed geïnformeerd over de mogelijkheden en de duur van de behandelingen. Vaak is het zo dat u voor een goede permanente ontharing 6 tot 8 behandelingen ondergaat. Dit komt omdat haargroei verschillende fasen heeft, waarbij in een of enkele fasen de energie van de laser niet altijd het haarzakje kan bereiken.

De behandeling

Tijdens een intakegesprek krijgt u een goede indruk van de mogelijkheden. De behandeling kan worden uitgevoerd op o.a. gezicht, borst, buik en handen. En steeds meer sporters gebruiken het ook voor armen en benen. Behandeling is vrijwel pijnloos en wordt doorgaans 6 tot 8 keer herhaald om optimaal resultaat te behalen. Tussen de behandelingen zit een pauze van 5 à 6 weken.

Vragen over een behandeling definitief ontharen in Zeeland?

Neem contact op met Huid en Laserkliniek Zeeland, onze adviseurs in de vestigingen Terneuzen, Goes en Sluis helpen u graag. Dankzij onze goede reputatie en ervaringen helpen wij al jarenlang mensen uit Zeeuws-Vlaanderen, Middelburg, Vlissingen en België tot aan Rotterdam!

Plan een afspraak

Bel: +31 115 769063
Mail: info@huidenlaserkliniekzeeland.nl