Fibromen (Steelwratten)

Een wrat is een klein, hard, goedaardig gezwel op de huid, veroorzaakt door een virus. Deze woekering (ongeremde celgroei) van de huid kan overal op het lichaam voorkomen, maar bevindt zich meestal op handen en voeten. Vooral kinderen hebben er vaak last van. Vaak zijn ‘gewone’ wratten bedekt met een laag eelt, waardoor ze lijken op likdoorns.

Een huidaandoening die veel voorkomt zijn steelwratten, een verspreid voorkomen van kleine wratjes over uw hele lichaam.

Wratten worden traditioneel behandeld met vloeibaar stikstof, wat de wrat bevriest waarna deze van de huid afvalt. Dit gaat echter vaak gepaard met littekens en is daarom niet aan te raden om in zichtbare delen van de het lichaam toe te passen.

Huid- en Laserkliniek Zeeland behandelt wratten en steelwratten met lasertherapie, waarmee zeer goede resultaten worden behaald. De resultaten zijn zelfs zo goed, dat binnen ziekenhuizen waar Huid- en Laserkliniek Zeeland werkzaam is, wratten alleen nog maar met lasertherapie worden behandeld.

De behandeling

Wratten worden behandeld met de Mydon Yag laser en de Iridex Varilite laser waarmee wratten en steelwratten zeer effectief te verwijderen zijn.