Acne littekens

Acne vulgaris (beter bekend als acne of overmatige (jeugd)puistjes) is wereldwijd een veel voorkomende huidaandoening. De puistjes worden veroorzaakt door bacteriën die zich nestelen in de huidkliertjes waardoor ontstekingen ontstaan. Vaak geeft dit rode bultjes en jeukende bultjes met witte puntjes als gevolg. Wanneer acne lange tijd actief is geweest, zal dit verschillende littekens tot gevolg hebben. Deze acnelittekens wordt niet actieve acne genoemd. Omdat acne vaak actief is op het gezicht, borst of rug zijn littekens vaak zichtbaar. Deze littekens zijn zeer goed te behandelen en te verminderen en kunnen zelfs nagenoeg verdwijnen met behandeling van lasertherapie.

Quanta Q-Plus laser

Het behandelen van niet-actieve acne of acnelittekens wordt uitgevoerd door een ervaren huidtherapeute met een Quanta Q-Plus laser. Met deze lasertherapie wordt met een matrix van laserstralen de huid aangezet tot het opnieuw aanmaken (genereren) van huidcellen. Doordat er als het ware een nieuwe huid komt, zullen de acnelittekens hierin langzaam verdwijnen. Deze behandeling is blijvend, waardoor eenmaal verdwenen littekens niet meer terug zullen komen.

De behandeling

Behandeling van niet-actieve acne en acnelittekens wordt uitgevoerd met een Quanta Q-Plus laser. Het aantal behandelingen hangt af van de diepte van de littekens, waar u tijdens een intake goed over wordt geïnformeerd. Gemiddeld zijn er 6 behandelingen nodig om acnelittekens effectief te verwijderen.
Tijdens de behandeling kan de huid iets rood worden. Daarom wordt deze tijdens de behandeling goed gekoeld, waardoor u na de behandeling gewoon weer naar uw werk kunt. Het kan zijn dat u er wat blozend uitziet alsof u onder de zonnebank bent geweest. De roodheid is binnen 24 à 36 uur na behandeling volledig verdwenen. Deze behandeling is vaak een vervolg op acnebehandeling, om ontstane littekens tijdens de actieve acneperiode te laten verdwijnen.

Voor

Na

Voor

Na

Maak een afspraak

Bel: +31 115 769063
Mail: info@huidenlaserkliniekzeeland.nl