HUIDTHERAPIE

CHEMISCHE PEELINGS

Wat is een chemische peeling?

Een chemische peeling zorgt ervoor dat het bovenste beschadigde laagje van de huid loslaat. Dit houdt in dat de huid kan gaan vervellen, waardoor de huid wordt gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren. De peeling zorgt ervoor dat de huid zichzelf vernieuwt in zeven tot tien dagen. Door deze snelle vernieuwing vervagen fijne lijntjes en pigmentvlekken, herstelt zonschade en wordt een grove huidstructuur verfijnd. Daarnaast maakt de peeling uw huid strakker, gladder en jonger, ongeacht uw leeftijd, huidskleur of huidtype.

Waar kunnen de peelings voor gebruikt worden?

Wij werken met Dermasence peelings. Deze zijn voor iedereen geschikt. Of u de huid een oppepper wilt geven of wanneer u huidproblemen wilt aanpakken. De peelings kunnen voor verschillende indicaties toegepast worden:

Welke chemische peelings zijn er?

Er zijn verschillende chemische peelings en bij ons in de kliniek wordt er gewerkt 2 soorten peelings deze worden in combinatie gebruikt. De dispenser die wij gebruiken kunnen wij zelf instellen waar wij op willen werken. Onze peelings bestaan uit een combinatie van salicylzuur en glycolzuur in verschillende waardes.

Wat doet salicylzuur?

Salicylzuur zorgt voor een sneller genezing van ontstekingen zoals bijvoorbeeld van acne en mee-eters. Het resultaat: een intense zachte en schone huid.

Wat doet glycolzuur?

Glycolzuur zorgt voor de verbetering van hydratatie. Glycolzuur heeft krachtige exfoliërende werking waardoor verouderingsproces wordt tegengehouden en de beschadigde huid wordt hersteld. Tevens heeft dit zuur ook een verstevigingswerking van de huid. Bijvoorbeeld voor een bruid die vlak voor haar mooie dag haar huid wil verbeteren of voor mensen die UV-schade te zien zijn op hun huid. Het resultaat: een gelijkmatige teint van de huid.

Wat doet Melkzuur?

Melkzuur heeft als eigenschap dat het helpt de huid haar ideale pH-waarde te behouden en daarmee minder agressief is. Een melkzuur peeling is geschikt voor mensen met een zeer gevoelige huid die mogelijk geen intensievere peelings kunnen verdragen. Melkzuur werkt hydraterende, verhelderend en vermindert het fijne lijntjes en rimpels.

Wat doet Amandelzuur?

Amandelzuur heeft als eigenschap dat het een zachte exfoliatie geeft hierdoor is deze zeer geschikt voor de gevoelige en donkere huidtypes. Amandelzuur werkt antibacterieel en talgregulerend, waardoor deze ook zeer geschikt is bij acne.