Botox

Hoe verloopt het verouderingsproces van ons gezicht?

Naarmate we ouder worden, treden er tal van wijzigingen op in onze lichaamsprocessen, hoe goed onze genen ook zijn. Dit heeft invloed op hoe we ons voelen, maar ook op ons uiterlijk. Het verouderingsproces van ons gezicht is hier een voorbeeld van. De belangrijkste oorzaken van het verouderen van het gezicht zijn:

 • Het onderhuidsvolume neemt af. Zowel de botstructuren als de vetweefselstructuren nemen in volume af zodat de huid minder goed ondersteund
  wordt.
 • De kwaliteit van de huid zelf neemt af, de huid is sneller uitgedroogd en het proces van celvernieuwing verloopt trager.
 • De spieractiviteit verandert en de spiertonus neemt af: met ouderdom blijven de lijnen in het gezicht duidelijk zichtbaar terwijl de spier ontspannen
  is.

Hoe kan ik rimpelvorming voorkomen?

 • De eerder beschreven oorzaken van gezichtsveroudering worden ook wel intrinsieke factoren genoemd, factoren waar dus iedereen mee te maken krijgt en waar we zelf weinig invloed op hebben. Daarnaast zijn er ook extrinsieke factoren die het verouderingsproces kunnen beïnvloeden, waaronder:

  • UV-stralen
  • Roken
  • Stress
  • Vervuiling
  • Slechte eet- en drinkgewoonten
  • Slechte algemene huidverzorging

Een gezonde levensstijl

Door een gezonde levensstijl en de juiste eetgewoonten kunnen we dus de schade die aangebracht wordt door de extrinsieke factoren, aanzienlijk beperken. De volgende voorzorgsmaatregelen kunnen worden genomen om een jeugdige uitstraling te behouden:

 • Gebruik van een vochtregulerende gezichtsverzorgende crème, bij voorkeur met UV-bescherming
 • Gebruik van zonnebescherming
 • Niet roken
 • Voldoende verse groenten en fruit eten, teveel vet en suiker vermijden
 • Voldoende water drinken

* Verwijzing naar Afbeelding

 1. Voorhoofdslijnen
 2. Positie van de wenkbrauwen
 3. Fronsrimpel
 4. Kraaienpootjes
 5. Traangoot
 6. Volume jukbeenderen
 7. Volume wangen Nek
 8. Neus-lippenplooi
 9. Marionetlijnen
 10. Volume bovenlip
 11. Volume onderlip
 12. Verticale liplijnen
 13. Mondhoeken
 14. Kaaklijn
 15. Volume nek

Filler

Een frisse en jeugdige uitstraling behouden gaat niet vanzelf. Naarmate u ouder wordt nemen uw bot- en vetweefselstructuren en lippen in volume af waardoor uw huid begint te verslappen en uw lippen dunner worden. Ook vermindert uw productie van stoffen die bijdragen aan de natuurlijke huidhydratatie zoals hyaluronzuur, met als gevolg dat uw huid sneller uitdroogt. Naast de intrinsieke factoren kunnen de extrinsieke factoren, waaronder UV-stralen, roken, stress, slechte eet- en drinkgewoonten en slechte algemene huidverzorging, er ook voor zorgen dat het verouderingsproces versnelt. Door deze veranderingen ontstaan er rimpels en plooien in uw gezicht, die ten koste gaan van uw jeugdige en mooie uitstraling. De tekenen en symptomen van het verouderingsproces kunnen worden tegengegaan door het hyaluronzuur in uw huid weer aan te vullen. 

Wat is Stylage?

Stylage is een A- merk hyaluronzuur filler die bestaat uit een uitgebreid assortiment met een zeer hoog veiligheidsprofiel, voor het behandelen van rimpels, het herstellen van volume in het gezicht, het opvullen van uw lippen en het rehydrateren van de huid.
Het Stylage fillerassortiment is gebaseerd op hyaluronzuur, dit is een vochtinbrengende stof die van nature ook in uw huid voorkomt. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat het natuurlijke vocht in uw huid aangevuld en vastgehouden wordt, waardoor uw huid egaal, stevig en vol van structuur blijft. De unieke samenstelling van Stylage® in combinatie met Mannitol zorgt ervoor dat het product optimaal in uw huid wordt opgenomen waardoor u een langdurig mooi en natuurlijk resultaat krijgt. Mannitol is een natuurlijke anti-oxidant die de vrije radicalen vermindert die vrijkomen tijdens het prikken. Hierdoor heb je direct zichtbaar effect.

 • Elke Stylage filler is uniek en biedt verschillende behandelmogelijkheden voor elke soort
  rimpel op de verschillende leeftijden.
 • Stylage S, M, L: herstelt uw gezichtsvolume en vult uw rimpels op ter hoogte van
  uw ogen, wangen, jukbeenderen, kin en slapen
 • Stylage XL en XXL: herstelt de volheid van het gezicht
 • Stylage Lips: voor zachte, gezonde en goed gehydrateerd lippen. Vermindert het aantal fijne lijntjes rond de lippen

Het Stylage fillerassortiment is zowel voor vrouwen als mannen geschikt.

Hoe werkt Radiesse®?​

Radiesse® bestaat uit kleine calcium hydroxylapatiet (CaHA) microsferen in een zachte gelmatrix. Uw arts zal Radiesse® voorzichtig injecteren in de huid, gewoonlijk in kleine hoeveelheden met behulp van een zeer fijne naald. Voor meer behandelcomfort, kan de arts een lokaal verdovingsmiddel aanbrengen op de behandelde zones. Deze injectie biedt een direct en zichtbaar effect. Bovendien stimuleert Radiesse® de eigen regeneratiecapaciteit van uw huid – in de loop van de weken en maanden na de behandeling wordt nieuw collageen aangemaakt waardoor uw huid strakker en elastischer wordt. De behandelresultaten van Radiesse® zijn langdurig maar niet permanent. Vele patiënten komen terug voor herhaalbehandelingen omdat ze zeer tevreden zijn over het resultaat. 90% van de mannen en vrouwen is tevreden over de behandelresultaten van Radiesse®.

Radiesse kan worden gebruikt voor een totale gezichtscorrectie. Neus-lippenplooi, marionetlijnen en hamsterwangen worden in enkele sessies behandeld.

 • De filler met 3-voudige werking veelzijdige filler
 • volume lift
 • huidverjonging

Werkingsmechanisme

Direct na injectie zorgt Radiesse® onmiddellijk voor volume en correctie maar het blijft ook werken door de huid te stimuleren om haar eigen natuurlijke collageen aan te maken. Na verloop van tijd is de gel afgebroken en worden de CaHA microsferen door het lichaam gemetaboliseerd, waardoor alleen het eigen natuurlijke collageen achterblijft.

Na injectie biedt Radiesse® een directe één-op-één correctie en liftend effect. Het kan uw lachrimpels onmiddellijk verzachten, het volumeverlies in uw wangen herstellen, of uw gezichtscontouren verbeteren.

In de loop van de weken na injectie stimuleren de Radiesse® microsferen de huid om nieuw collageen aan te maken voor een zachte, natuurlijke look.

Het nieuwe collageen biedt een langdurig effect dat een jaar of langer kan aanhouden bij vele patiënten.*

* De individuele resultaten zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype, levensstijl, metabolisme en, uiteraard, de behandelde zone.

Belotero®

De Belotero® – fillerproducten zijn ideaal om uw rimpels en plooien op te vullen. Met Belotero® kunt u directe, esthetische en natuurlijke resultaten bereiken, uw jeugdigheid terugkrijgen en
uw huid weer laten stralen zodat u vol zelfvertrouwen van het leven kan genieten.

Scroll naar boven